ההתנהלות מול כלי התקשורת

ההתנהלות מול כלי התקשורת

 

מאת נעמי בנצור

במהלך עבודתי בהכשרת אנשים להופעה אפקטיבית לפני כלי התקשורת נתקלתי פעמים רבות בחששות כבדים מפני המפגש עם כלי התקשורת: "למה אני צריך להסתבך ולהסכים להתראיין?" "ואם אכשל?", "המראיין יתקוף אותי ולא יאפשר לי להתגונן" ובקצרה, התקשורת הרי עויינת. אין אפשרות לנצח אותה.

בגלל חששות אלה אנשים רבים, נבונים ומומחים בתחומם מתחמקים באופן שיטתי מחשיפה מול כלי התקשורת. לכל אלה מוצע כאן, במקום הגישה השלילית האוטומטית, לאמץ גישה חיובית: ההתנהלות מול התקשורת היא של "שוק קח – תן": אם תדע לענות על צרכיה – תקבל תמורה ראויה: נוכחות במגרש "מדורת השבט", שבו מתרחשים האירועים הפוליטיים, הכלכליים, החברתיים ודרמות בתי המשפט; אפשרות להעביר את המסרים שלך גם במצבים חיוביים וגם במצבי משבר בפני קהלי היעד הגדולים והמגוונים ביותר; הזדמנות לקדם את התדמית האישית שלך ו/או התדמית של המערכת שאותה אתה מייצג.  

מהם צרכי התקשורת?

לראיונות לכלי התקשורת נבחרים  נושאים שהם בעלי ערך חדשותי ועניין ציבורי. זאת, לצורך השגת "רייטינג" -  אחוז גבוה ככל הניתן של מאזינים/צופים מול הגופים המתחרים.  אולם, כדי לשבות קהל אין די בהעלאת נושאים מעניינים. לשם כך יש צורך במראיינים מוכשרים ולא פחות חשוב – במרואיינים טובים שיודעים "לספק את הסחורה".

מהו מרואיין טוב?

מרואיין המכיר את כללי המשחק של המצבים התקשורתיים השונים ויודע להתנהל בהם כראוי: בעל מיומנויות תקשורתיות להעברה אפקטיבית של המסרים שלו ברמה המילולית והבלתי מילולית כאחד. בעל ידע כיצד לבנות את המסר המרכזי (SOUND BITE) ולהשחיל אותו מספר פעמים במהלך ראיון. בעל יכולת  לבצע "ספין" - להסיט את הראיון לכיוון הרצוי לו  כאשר השאלות גולשות לכיוון שלילי - מבלי להעלות את חמתו של המראיין.

לאחר שרכשת את כל אלה, שוב לא תראה במראיין אויב, אלא כלי שדרכו תעביר את המסרים שלך,ואת סיטואציית הראיון – כהזדמנות שניתנה לך, זמן יקר של חשיפה תקשורתית שמן הראוי שלא תחמיץ אותה.  

להלך מספר "טיפים"  -  כללי זהב לשלושה מצבי ראיון מול כלי התקשורת:

א.      הראיון לעיתונות הכתובה

  1. השתדל להתראיין פנים אל פנים. ראיון חזיתי עדיף על פני ראיון טלפוני.
  2. הכן מראש "מתנה" למראיין: סקופ – ידיעה בעלת ערך חדשותי, התנסחות מעניינת, ניתוח מצב מנקודת ראות חדשה, וכד'.
  3. הפעל את הרשמקול שלך בגלוי מול המראיין. כך תימנע מעצמך תגובה פתטית – "דברי הוצאו מהקשרם".
  4. ראיון אינו מונולוג: שווה לראיון אופי שיחתי: אל תנאם, אל תתלהם, אל תחתוך את דברי המראיין.
  5. שמור על כללי זהירות: אין OFF THE RECORD. אין "סחבקיות": הראיון הוא משחק תפקידים ברור: מראיין – מרואיין. אין "O.K., הראיון הסתיים. עכשיו ספר לי..." ראיון מסתיים רק כאשר המראיין נמצא כבר במגרש החנייה.

ב.       הראיון לרדיו

1. הכן גיבוי בכתב לראיון: תשובות מול שאלות צפויות, מסרים מרכזיים, ניסוחים מקוריים, סיפור אישי  לצורך ספין, וכד'.

2. פתח את מקלט הרדיו לפני מועד הראיון. עקוב אחרי התנהלות התכנית. הקשב לשאלות המראיין ולדברי המרואיינים שלפניך. כך תוכל להשתלב וגם להגיב לדבריהם במידת הצורך.

3. ענה בקצרה, התנסח במשפטים קצרים. הימנע מטון דיבור מונוטוני, מהפסקות שטף ו-  NON WORDS – מילים ללא משמעות תכנית ("בעצם","כלומר", "כאילו" וכד').

4. דבר בשפה תיקנית, מובנת ושווה לכל נפש. הימנע משימוש בטרמינולוגיה מקצועית.

5. המדיום הרדיופוני הוא מדיום אינטימי. מרואיין המדבר ברדיו כדבר אדם –אל-אדם, עובר את המדיום בהצלחה.

 

ג.      הראיון באולפן טלוויזיה

1. דאג להופעה חיצונית מטופחת. בבחירת הלבוש קח בחשבון את צבעי הרקע באולפן, אופי התכנית, סגנון הלבוש של המראיין וקוד הלבוש של המערכת שאותה אתה מייצג.

2. דאג לקבל מידע על מבנה האולפן ועבודת המצלמות בטרם הראיון. כך לא תרגיש שנחתת ב"כוכב אחר" עם כניסתך לאולפן.

3. שמור על ישיבה זקופה. גוון את תנועות הידיים והבעות הפנים שלך. המדיום הטלוויזיוני אינו סובל "TALKING HEAD" – הוא זקוק לגיוונים ויזואליים.

4. תוך כדי הראיון, אל תתפתה למעקב אחרי עבודת המצלמות או המוניטור. שמור על רמת ריכוז מקסימלית וקשר עין רציף עם המראיין.

5. אל תסגיר מתח ועצבנות. הישמר מתנועות בלתי רצוניות ו/או אגרסיביות. שלוט על שפת הגוף שלך לא רק בעת העברת מסר, אלא גם בעת הקשבה.

ולסיום – מה כדאי לך לזכור ולהפנים:

א.      בהופעה מול כלי התקשורת אין קיצורי דרך. ההכנה וההכשרה הנכונה קובעים את מידת ההצלחה בראיונות. 

ב.      המראיין הוא שליח הציבור: הוא שואל  את השאלות שכולנו רוצים לשאול אותך. אם תתקוף אותו – גם תצטייר כתוקפן וגם תהיה צפוי לפגיעה: המראיין יתנקם בך במשפט הסיום של הראיון כאשר לך אין כבר פיתחון פה.

ג.        בכל ראיון התייחס לשאלות המראיין כאל אופציה. מתאים לך – ענה. לא מתאים – בצע מעקף (ספין). זכור: הראיון אינו מבחן בית-ספר. ה"ציון" שתקבל אינו על אם ענית  לשאלות, אלא אם ניצלת את ההזדמנות והעברת את המסרים שלך.

 

נעמי בנצור היא מנהלת מדיה – המכון להכשרה תקשורתית ומחברת הספרים "עניין של תדמית" ו"להופיע טוב  - לפני קהל ומול כלי התקשורת". שני הספרים יצאו לאור בהוצאת כנרת-זמורה-ביתן.