מודרנה ומרק מכריזות על mRNA-4157/V940, חיסון ניסיוני מותאם אישית לסרטן mRNA, בשילוב עם KEYTRUDA(R) (pembrolizumab), נקודת קצה של יעילות ראשונית בשלב

 

מודרנה ומרק מכריזות על mRNA-4157/V940, חיסון ניסיוני מותאם אישית לסרטן mRNA, בשילוב עם KEYTRUDA(R)  (pembrolizumab), נקודת קצה של יעילות ראשונית בשלב 2b KEYNOTE-942

 

mRNA-4157/V940, בשילוב עם KEYTRUDA, הדגים ירידה מובהקת סטטיסטית ומשמעותית מבחינה קלינית בסיכון להישנות המחלה או למוות בהשוואה למונותרפיה של KEYTRUDA בחולי מלנומה שלב III/IV  עם סיכון גבוה להישנות המחלה לאחר כריתה מלאה

 

התוצאות הן ההדגמה הראשונה של יעילות לטיפול ניסיוני בסרטן mRNA בניסוי קליני אקראי

 

החברות מתכננות לדון בתוצאות עם הרשויות הרגולטוריות וליזום מחקר שלב 3 במלנומה בשנת 2023 ולהתרחב במהירות לסוגי גידולים נוספים

 

 

קיימברידג‘, מסצ‘וסטס וראווי, ניו ג‘רזי, 13 בדצמבר 2022, (ACCESSWIRE) :

מודרנה (נאסד"ק:MRNA), חברת ביוטכנולוגיה חלוצה בטיפולים וחיסונים של RNA שליח (mRNA), ומרק (NYSE:MRK), הידועה בשם MSD מחוץ לארצות הברית וקנדה, הודיעו היום כי ניסוי שלב 2b KEYNOTE-942/mRNA-4157-P201  של mRNA-4157/V940, חיסון ניסיוני מותאם אישית לסרטן mRNA, בשילוב עם KEYTRUDA®, הטיפול anti-PD-1  של מרק, הדגים שיפור מובהק סטטיסטית ובעל משמעות קלינית בנקודת הקצה העיקרית של הישרדות ללא הישנות (RFS) לעומת KEYTRUDA בלבד לטיפול אדג‘ובנטי בחולים עם מלנומה שלב III/IV  לאחר כריתה מלאה. טיפול אדג‘ובנטי עם mRNA-4157/V940  בשילוב עם KEYTRUDA הפחית את הסיכון להישנות או למוות ב-44% (HR=0.56  [95% CI, 0.31-1.08]; ערך p חד-צדדי = 0.0266) בהשוואה ל- KEYTRUDA בלבד.

"התוצאות היום מעודדות מאוד את תחום הטיפול בסרטן. mRNA היה טרנספורמטיבי עבור קוביד-19, וכעת, לראשונה אי פעם, הוכחנו את הפוטנציאל של mRNA להשפיע על התוצאות בניסוי קליני אקראי במלנומה", אמר סטפן בנסל, מנכ"ל מודרנה. "נתחיל במחקרים נוספים במלנומה ובצורות אחרות של סרטן במטרה להביא טיפולים מותאמים אישית לסרטן לחולים. אנו מצפים לפרסם את מערך הנתונים המלא ולשתף את התוצאות בכנס רפואי אונקולוגי קרוב, כמו גם עם רשויות הבריאות".

"ממצאים חיוביים אלה מייצגים אבן דרך חשובה בשיתוף הפעולה שלנו עם מודרנה", אמר ד"ר דין י. לי, נשיא מעבדות המחקר של מרק. "במהלך שש השנים האחרונות, הצוותים שלנו עבדו בשיתוף פעולה הדוק ושילבו את המומחיות שלנו בהתאמה ב-mRNA ובאימונו-אונקולוגיה תוך התמקדות בשיפור התוצאות עבור חולי סרטן. אנו מצפים לקדם תוכנית זו לשלב הבא של הפיתוח".

"התוצאות של ניסוי שלב 2b  אקראי זה מרגשות עבור התחום. נתונים אלה מספקים את הראיות הראשונות לכך שאנו יכולים לשפר את שיעורי ההישרדות ללא הישנות המושגים על ידי PD-1 blockade  במלנומה בסיכון גבוה. ממצאים אלה מספקים גם את הראיות האקראיות הראשונות לכך שגישה ניאו-אנטיגנית מותאמת אישית עשויה להועיל במלנומה", אמר ד"ר ג‘פרי ס. ובר, MD, PhD, החוקר הראשי של המחקר וסגן מנהל מרכז הסרטן פרלמוטר ב- NYU Langone. ד"ר וובר הוא יועץ בתשלום עבור מרק ומודרנה.

תופעות לוואי שנצפו עם mRNA-4157/V940  ב- KEYNOTE-942 היו עקביות עם אלה שדווחו בעבר בניסוי קליני שלב 1. פרופיל הבטיחות של KEYTRUDA היה עקבי עם זה שנצפה במחקרים שדווחו בעבר. תופעות לוואי חמורות הקשורות לטיפול התרחשו אצל 14.4% מהחולים שקיבלו את הזרוע המשולבת של mRNA-4157/V940  ו-KEYTRUDA לעומת 10% עם KEYTRUDA בלבד.

החברות מתכננות לדון בתוצאות עם הרשויות הרגולטוריות וליזום מחקר שלב 3 בחולי מלנומה בשנת 2023.

באוקטובר השנה הודיעו החברות כי מרק מימשה את האופציה שלה לפתח ולמסחר במשותף mRNA-4157/V940. מרק ומודרנה יחלקו את העלויות ואת כל הרווחים באופן שווה במסגרת שיתוף פעולה עולמי זה.

חיסונים מותאמים אישית לסרטן נועדו לקדם את מערכת החיסון, כך שחולה יכול ליצור תגובה אנטי-סרטנית מותאמת ספציפית לחתימת המוטציה של הגידול שלו. mRNA-4157/V940  נועד לעורר תגובה חיסונית על ידי יצירת תגובות ספציפיות של תאי T בהתבסס על חתימת המוטציה הייחודית של הגידול של המטופל. KEYTRUDA היא אימונותרפיה הפועלת על ידי הגברת היכולת של מערכת החיסון של הגוף לעזור לזהות תאים סרטניים ולהילחם בהם. בהתבסס על מחקרים קליניים מוקדמים, שילוב של mRNA-4157/V940  עם KEYTRUDA עשוי לספק יתרון נוסף ולהגביר את ההרס בתיווך תאי T של תאים סרטניים.

אודות mRNA-4157/V940

mRNA-4157/V940 הוא חיסון ניסיוני חדשני לסרטן המבוסס על חומצה ריבונוקלאית (mRNA) המורכב מקידוד mRNA סינתטי יחיד עבור עד 34 ניאו-אנטיגנים המתוכנן ומיוצר על סמך חתימת המוטציה הייחודית של רצף הדנ"א של הגידול של המטופל. עם כניסתם לגוף, רצפי הניאו-אנטיגן הנגזרים באופן אלגוריתמי ומקודדי RNA מתורגמים באופן אנדוגני ועוברים עיבוד והצגה טבעיים של אנטיגן תאי, שלב מפתח בחסינות מסתגלת.

אודות KEYNOTE-942/mRNA-4157-P201  (NCT03897881)

KEYNOTE-942 הוא ניסוי שלב 2b  אקראי מתמשך עם תווית פתוחה, שבו השתתפו 157 מטופלים עם מלנומה שלב III/IV. לאחר כריתה כירורגית מלאה, המטופלים חולקו באקראי לקבלת mRNA-4157/V940  (תשע מנות בסך הכול של mRNA-4157) ו-KEYTRUDA (200 מ"ג כל שלושה שבועות עד 18 מחזורים [במשך כשנה]) לעומת KEYTRUDA בלבד במשך כשנה עד להישנות המחלה או רעילות בלתי מתקבלת על הדעת. נקודת הקצה העיקרית היא הישרדות ללא הישנות, ונקודות הקצה המשניות כוללות הישרדות ובטיחות ללא גרורות מרוחקות.

קריטריוני הזכאות העיקריים לניסוי כללו: חולים עם מלנומה עורית הניתנת לכריתה גרורתית לבלוטת לימפה ובסיכון גבוה להישנות המחלה, חולים עם כריתה מלאה תוך 13 שבועות לפני המנה הראשונה של KEYTRUDA, המטופלים היו ללא מחלה בכניסה למחקר (לאחר הניתוח) ללא הישנות לוקו-אזורית או גרורות מרוחקות וללא עדות קלינית לגרורות במוח, לחולים הייתה דגימת גידול משובצת פרפין קבוע פורמלין (FFPE) המתאימה לריצוף, קבוצת האונקולוגיה השיתופית המזרחית (ECOG) מצב ביצועים 0 או 1 וחולים עם תפקוד תקין של איברים ומח עצם שדווחו בהקרנה.

על מלונמה

מלנומה, הצורה החמורה ביותר של סרטן העור, מאופיינת בצמיחה בלתי מבוקרת של תאים מייצרי פיגמנט. שיעורי המלנומה עולים בעשורים האחרונים, עם כמעט 325,000 מקרים חדשים שאובחנו ברחבי העולם בשנת 2020. בארה"ב, סרטן העור הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר שאובחנו, ומלנומה מהווה את הרוב הגדול של מקרי המוות מסרטן העור. ההערכה היא שיהיו כמעט 100,000 מקרים חדשים של מלנומה מאובחנים וכמעט 8,000 מקרי מוות כתוצאה מהמחלה בארה"ב בשנת 2022. שיעורי ההישרדות לחמש שנים מוערכים ב-60.3% בשלב III וב-16.2% בשלב IV.

אודות הזרקת KEYTRUDA®  (פמברוליזומאב), 100 מ"ג

KEYTRUDA הוא טיפול אנטי-מתוכנת בקולטן מוות 1 (PD-1) הפועל על ידי הגברת היכולת של מערכת החיסון של הגוף לסייע באיתור תאים סרטניים ולהילחם בהם. KEYTRUDA הוא נוגדן חד שבטי אנושי החוסם את האינטראקציה בין PD-1  לבין הליגנדות שלו,  PD-L1 ו- PD-L2, ובכך מפעיל לימפוציטים מסוג T שעלולים להשפיע הן על תאי הגידול והן על תאים בריאים.

ל-Merck יש את תוכנית המחקר הקליני האימונו-אונקולוגית הגדולה ביותר בתעשייה. כיום ישנם יותר מ-1,600 ניסויים החוקרים את KEYTRUDA במגוון רחב של סוגי סרטן ומסגרות טיפול. התוכנית הקלינית של KEYTRUDA מבקשת להבין את התפקיד של KEYTRUDA בכל סוגי הסרטן ואת הגורמים שעשויים לחזות את הסבירות של המטופל להפיק תועלת מטיפול ב-KEYTRUDA, כולל חקירת מספר סמנים ביולוגיים שונים.

אינדיקציות נבחרות שלKEYTRUDA®     (pembrolizumab) בארה"ב

מלנומה

KEYTRUDA מותווה לטיפול בחולים עם מלנומה בלתי ניתנת לניתוח או גרורתית.

KEYTRUDA מותווה לטיפול אדג‘ובנטי בחולים מבוגרים וילדים (12 שנים ומעלה) עם מלנומה שלב IIB, IIC או III לאחר כריתה מלאה.

ראו אינדיקציות נבחרות נוספות עבור KEYTRUDA בארה"ב לאחר שנבחר מידע בטיחותי חשוב

מידע בטיחות חשוב שנבחר עבור KEYTRUDA

תגובות שליליות חמורות וקטלניות בתיווך מערכת החיסון

KEYTRUDA הוא נוגדן חד שבטי השייך לקבוצה של תרופות הנקשרות ל- PD-1 או ל- PD-L1, חוסמות את מסלול PD-1/PD-L1, ובכך מסירות עיכוב של התגובה החיסונית, שעלולות לקטוע את הסבילות ההיקפית ולגרום לתגובות שליליות בתיווך החיסון. תגובות שליליות המתווכות על ידי מערכת החיסון, שעלולות להיות חמורות או קטלניות, יכולות להתרחש בכל מערכת איברים או רקמה, יכולות להשפיע על יותר ממערכת אחת בגוף בו זמנית, ויכולות להתרחש בכל עת לאחר תחילת הטיפול או לאחר הפסקת הטיפול. תופעות לוואי חשובות בתיווך מערכת החיסון המפורטות כאן עשויות שלא לכלול את כל תופעות הלוואי החמורות והקטלניות האפשריות בתיווך מערכת החיסון.

עקבו מקרוב אחר מטופלים אחר תסמינים וסימנים שעשויים להיות ביטויים קליניים של תופעות לוואי המתווכות על ידי מערכת החיסון. זיהוי וניהול מוקדם חיוניים כדי להבטיח שימוש בטוח בטיפולים anti-PD-1/PD-L1. יש להעריך את תפקוד אנזימי הכבד, קריאטינין ובלוטת התריס בנקודת ההתחלה ובאופן תקופתי במהלך הטיפול. לחולים עם TNBC המטופלים ב- KEYTRUDA בסביבה הניאו-אדג‘ובנטית, עקוב אחר קורטיזול בדם בנקודת ההתחלה, לפני הניתוח, וכפי שצוין קלינית. במקרים של חשד לתגובות שליליות המתווכות על ידי מערכת החיסון, יש ליזום טיפול מתאים כדי לא לכלול אטיולוגיות חלופיות, כולל זיהום. ניהול רפואי במכון באופן מיידי, כולל ייעוץ מיוחד לפי הצורך.

יש לעכב או להפסיק לצמיתות את השימוש ב-KEYTRUDA בהתאם לחומרת התגובה השלילית המתווכת על ידי מערכת החיסון. באופן כללי, אם KEYTRUDA דורש עיכוב או הפסקה, לתת טיפול סטרואידים מערכתי (1 עד 2 מ"ג / ק"ג / יום פרדניזון או שווה ערך) עד שיפור לשלב 1 או פחות. עם שיפור לדרגה 1 או פחות, יש ליזום שימוש במשלב של סטרואידים ולהמשיך בהם במשך חודש לפחות. שקול מתן של מדכאי חיסון מערכתיים אחרים בחולים שתגובותיהם השליליות אינן נשלטות עם טיפול בקורטיקוסטרואידים.

דלקת ריאות בתיווך מערכת החיסון

KEYTRUDA עלולה לגרום לדלקת ריאות בתיווך מערכת החיסון. השכיחות גבוהה יותר בחולים שקיבלו הקרנות חזה קודמות. דלקת ריאות בתיווך מערכת החיסון התרחשה ב-3.4% (94/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות קטלניות (0.1%), בדרגה 4 (0.3%), בדרגה 3 (0.9%) ובתגובות בדרגה 2 (1.3%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-67% (63/94) מהחולים. דלקת ריאות הובילה להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב -1.3% (36) וניכוי ב -0.9% (26) מהחולים. כל החולים שעוכבו מחדש KEYTRUDA לאחר שיפור בסימפטומים; מתוכם, 23% סבלו מהישנות המחלה. דלקת ריאות נפתרה ב-59% מ-94 החולים.

דלקת ריאות התרחשה ב-8% (31/389) מהחולים הבוגרים עם cHL שקיבלו KEYTRUDA כטיפול יחיד, כולל דרגות 3-4 ב-2.3% מהחולים. החולים קיבלו סטרואידים במינון גבוה למשך חציוני של 10 ימים (טווח: יומיים עד 53 חודשים). שיעורי דלקת ריאות היו דומים בחולים עם וללא קרינה קודמת בבית החזה. דלקת ריאות הובילה להפסקת KEYTRUDA ב-5.4% (21) מהחולים. מבין החולים שפיתחו דלקת ריאות, 42% קטעו את KEYTRUDA, 68% הפסיקו את KEYTRUDA ו-77% סבלו מפתרון.

קוליטיס בתיווך מערכת החיסון

KEYTRUDA עלולה לגרום לקוליטיס בתיווך מערכת החיסון, שעלולה להופיע עם שלשולים. זיהום/הפעלה מחדש של ציטומגלווירוס דווח בחולים עם קוליטיס בתיווך מערכת החיסון העקשן של סטרואידים. במקרים של קוליטיס עקשן סטרואידים, שקול לחזור על עבודה זיהומית כדי לא לכלול אטיולוגיות חלופיות. KEYTRUDA בתיווך מערכת החיסון התרחשה ב-1.7% (48/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 4 (<0.1%), בדרגה 3 (1.1%) ובתגובות בדרגה 2 (0.4%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב 69% (33/48); טיפול מדכא חיסון נוסף נדרש ב-4.2% מהחולים. קוליטיס הובילה להפסקה קבועה של KEYTRUDA  ב-0.5% (15) ולעיכוב ב-0.5% (13) מהחולים. כל החולים שעוכבו מחדש KEYTRUDA לאחר שיפור בסימפטומים; מתוכם, 23% סבלו מהישנות המחלה. קוליטיס נפתרה ב-85% מ-48 החולים.

הפטוטוקסיות והפטיטיס בתיווך מערכת החיסון

קיטרודה כטיפול יחיד

 KEYTRUDAעלולה לגרום להפטיטיס בתיווך מערכת החיסון. דלקת כבד בתיווך מערכת החיסון התרחשה ב-0.7% (19/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 4 (<0.1%), בדרגה 3 (0.4%) ובתגובות בדרגה 2 (0.1%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-68% (13/19) מהחולים; טיפול מדכא חיסון נוסף נדרש ב-11% מהחולים. הפטיטיס הובילה להפסקה קבועה של קיטרודה ב -0.2% (6) וניכוי ב -0.3% (9) מהחולים. כל החולים שהטיפול בהם עוכב, טופלו מחדש  ב-KEYTRUDA לאחר שיפור בסימפטומים; מתוכם, לאף אחד מהם לא הייתה הישנות. הפטיטיס נפתרה ב -79% מתוך 19 החולים.

קיטרודה עם אקסיטיניב

KEYTRUDA בשילוב עם axitinib יכול לגרום רעילות הכבד. עקבו אחר אנזימי כבד לפני תחילת הטיפול ובאופן תקופתי לאורך כל הטיפול. שקול ניטור בתדירות גבוהה יותר בהשוואה למצב שבו התרופות ניתנות כטיפולים בודדים. עבור אנזימי כבד גבוהים, יש להפסיק את השימוש ב-KEYTRUDA וב-axitinib, ולשקול מתן סטרואידים לפי הצורך. עם השילוב של KEYTRUDA ו-axitinib, דרגות 3 ו-4 עלו באלנין אמינוטרנספראז (ALT) (20%) ועלייה באמינוטרנספראז אספרטט (AST) (13%) נצפו בתדירות גבוהה יותר בהשוואה ל-KEYTRUDA בלבד. 59% מהחולים עם ALT מוגבר קיבלו סטרואידים סיסטמיים. בחולים עם ALT ≥3  פעמים גבול עליון של נורמלי (ULN) (דרגות 2-4, n = 116), ALT נפתר לדרגות 0-1 ב 94%. בקרב 92 המטופלים שטופלו מחדש עם KEYTRUDA (n=3) או axitinib (n=34) שניתנו כטיפול בודד או עם שניהם (n=55), נצפתה הישנות של ALT ≥3 פעמים ULN בחולה אחד שקיבל KEYTRUDA, 16 מטופלים שקיבלו אקסיטיניב ו-24 מטופלים שקיבלו את שניהם. כל החולים עם הישנות של ALT ≥3 ULN התאוששו לאחר מכן מהאירוע.

אנדוקרינופתיות בתיווך מערכת החיסון

אי ספיקת יותרת הכליה

קיטרודה עלולה לגרום לאי ספיקת יותרת הכליה ראשונית או משנית. עבור דרגה 2 ומעלה, יש ליזום טיפול סימפטומטי, כולל תחליפי הורמונים כפי שצוין קלינית. יש לעכב את KEYTRUDA בהתאם לחומרה. אי ספיקת יותרת הכליה התרחשה ב-0.8% (22/2799) מהמטופלים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 4 ((<0.1%, בדרגה 3 (0.3%) ובתגובות בדרגה 2 (0.3%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-77% (17/22) מהחולים; מתוכם, הרוב נשארו על סטרואידים מערכתיים. אי ספיקת יותרת הכליה הובילה להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב-<0.1% (1) ולעיכוב ב-0.3% (8) מהחולים. כל החולים שעוכבו הפעילו מחדש את KEYTRUDA לאחר שיפור בתסמינים.

היפופיזיטיס

KEYTRUDA עלולה לגרום להיפופפיזיטיס בתיווך מערכת החיסון. היפופיזיטיס יכולה להופיע עם תסמינים חריפים הקשורים להשפעה המונית כגון כאבי ראש, פוטופוביה או פגמים בשדה הראייה. היפופיזיטיס יכולה לגרום להיפופיטואיזם. ליזום תחליפי הורמונים כפי שצוין. לעכב או להפסיק לצמיתות את KEYTRUDA בהתאם לחומרה. היפופיזיטיס התרחשה ב-0.6% (17/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 4 ((<0.1%, בדרגה 3 (0.3%) ובתגובות בדרגה 2 (0.2%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-94% (16/17) מהחולים; מתוכם, הרוב נשארו על סטרואידים מערכתיים. היפופיזיטיס הובילה להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב-0.1% (4) ועיכוב ב-0.3% (7) מהחולים. כל החולים שעוכבו הפעילו מחדש את KEYTRUDA לאחר שיפור בתסמינים.

הפרעות בבלוטת התריס

KEYTRUDA עלולה לגרום להפרעות בבלוטת התריס בתיווך מערכת החיסון. בלוטת התריס יכולה להופיע עם או בלי אנדוקרינופתיה. היפותירואידיזם יכול לעקוב אחר פעילות יתר של בלוטת התריס. ליזום תחליפי הורמונים עבור בלוטת התריס או מכון ניהול רפואי של בלוטת התריס כפי שצוין קלינית. לעכב או להפסיק לצמיתות את KEYTRUDA בהתאם לחומרה. דלקת בלוטת התריס התרחשה ב -0.6% (16/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל דרגה 2 (0.3%). אף אחד מהם לא הופסק, אך KEYTRUDA נמנע ב-<0.1%  (1) מהחולים.

פעילות יתר של בלוטת התריס התרחשה ב-3.4% (96/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל דרגה 3 (0.1%) ודרגה 2 (0.8%). זה הוביל להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב <0.1% (2) וניכוי ב 0.3% (7) מהחולים. כל החולים שעוכבו הפעילו מחדש את KEYTRUDA לאחר שיפור בתסמינים. תת-פעילות של בלוטת התריס התרחשה ב-8% (237/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל דרגה 3 (0.1%) ודרגה 2 (6.2%). זה הוביל להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב <0.1% (1) וניכוי במקור ב- 0.5% (14) מהחולים. כל החולים שעוכבו הפעילו מחדש את KEYTRUDA לאחר שיפור בתסמינים. רוב החולים עם תת-פעילות של בלוטת התריס נזקקו להחלפת הורמון בלוטת התריס לטווח ארוך. השכיחות של תת-פעילות חדשה או מחמירה של בלוטת התריס הייתה גבוהה יותר ב-1185 מטופלים עם HNSCC, והתרחשה ב-16% מהמטופלים שקיבלו KEYTRUDA כסוכן יחיד או בשילוב עם פלטינה ו-FU, כולל תת-פעילות של בלוטת התריס בדרגה 3 (0.3%). השכיחות של תת-פעילות חדשה או מחמירה של בלוטת התריס הייתה גבוהה יותר בקרב 389 מטופלים מבוגרים עם cHL (17%) שקיבלו KEYTRUDA כגורם יחיד, כולל תת-פעילות של בלוטת התריס בדרגה 1 (6.2%) ו-2 (10.8%).

סוכרת מסוג 1 (DM), אשר יכולה להופיע עם קטואצידוזיס סוכרתי

עקבו אחר חולים עבור היפרגליקמיה או סימנים ותסמינים אחרים של סוכרת. ליזום טיפול באינסולין כפי שצוין קלינית. יש לעכב את KEYTRUDA בהתאם לחומרה. DM מסוג 1 התרחש ב-0.2% (6/2799) מהחולים שקיבלו קיטרודה. היא הובילה להפסקה קבועה ב-<0.1% (1) ולעיכוב של KEYTRUDA ב-<0.1% (1) מהחולים. כל החולים שעוכבו הפעילו מחדש את KEYTRUDA לאחר שיפור בתסמינים.

נפריטיס בתיווך מערכת החיסון עם תפקוד לקוי של הכליות

KEYTRUDA עלולה לגרום לנפריטיס בתיווך מערכת החיסון. דלקת נפריטיס בתיווך מערכת החיסון התרחשה ב-0.3% (9/2799) מהחולים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 4 (<0.1%), בדרגה 3 (0.1%) ובתגובות בדרגה 2 (0.1%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-89% (8/9) מהחולים. נפריטיס הובילה להפסקה קבועה של KEYTRUDA ב-0.1% (3) ועיכוב ב-0.1% (3) מהחולים. כל החולים שעוכבו מחדש KEYTRUDA לאחר שיפור בסימפטומים; מתוכם, לאף אחד מהם לא הייתה הישנות. דלקת נפריטיס נפתרה ב-56% מתוך 9 החולים.‘

תגובות שליליות דרמטולוגיות בתיווך מערכת החיסון

KEYTRUDA עלולה לגרום לפריחה בתיווך מערכת החיסון או לדרמטיטיס. Exfoliative dermatitis, כולל תסמונת סטיבנס-ג‘ונסון, פריחה סמים עם eosinophilia ותסמינים מערכתיים, ונמק אפידרמלי רעיל, התרחשה עם טיפולים anti-PD-1/PD-L1. תרכוכים מקומיים ו/או קורטיקוסטרואידים מקומיים עשויים להיות מספיקים לטיפול בפריחה קלה עד בינונית שאינה מתכלה. לעכב או להפסיק לצמיתות את KEYTRUDA בהתאם לחומרה. תופעות לוואי דרמטולוגיות בתיווך מערכת החיסון התרחשו ב-1.4% (38/2799) מהמטופלים שקיבלו KEYTRUDA, כולל תגובות בדרגה 3 (1%) ובדרגה 2 (0.1%). קורטיקוסטרואידים סיסטמיים נדרשו ב-40% (15/38) מהחולים. תגובות אלה הובילו להפסקה קבועה ב-0.1% (2) ולעיכוב של KEYTRUDA ב-0.6% (16) מהחולים. כל החולים שעוכבו מחדש KEYTRUDA לאחר שיפור בסימפטומים; מתוכם, ל-6% הייתה הישנות. התגובות נפתרו אצל 79% מתוך 38 החולים.

תגובות שליליות אחרות בתיווך מערכת החיסון

תופעות הלוואי הבאות המשמעותיות מבחינה קלינית בתיווך מערכת החיסון התרחשו בשכיחות של <1% (אלא אם כן צוין אחרת) במטופלים שקיבלו KEYTRUDA או דווחו עם שימוש בטיפולים אחרים anti-PD-1/PD-L1. מקרים חמורים או קטלניים דווחו עבור חלק מהתגובות השליליות הללו. לב/כלי דם: מיוקרדיטיס, פריקרדיטיס, דלקת כלי הדם; מערכת העצבים: דלקת קרום המוח, דלקת המוח, דלקת המעי הגס ודה-מיאלינציה, תסמונת מיאסטנית/מיאסטניה גרביס (כולל החמרה), תסמונת גיליין-ברה, פרזיס עצבי, נוירופתיה אוטואימונית; עיניים: אובאיטיס, איריטיס ורעילות דלקתיות אחרות בעיניים יכולות להתרחש. מקרים מסוימים יכולים להיות קשורים לניתוק הרשתית. דרגות שונים של לקות ראייה, כולל עיוורון, יכולים להתרחש. אם אובאיטיס מתרחשת בשילוב עם תגובות שליליות אחרות בתיווך החיסון, שקלו תסמונת דמוית Vogt-Koyanagi-Harada-like, שכן זה עשוי לדרוש טיפול עם סטרואידים מערכתיים כדי להפחית את הסיכון לאובדן ראייה קבוע; מערכת העיכול: דלקת הלבלב, לכלול עליות ברמות עמילאז בסרום וליפאז, גסטריטיס, duodenitis; רקמת שריר-שלד וחיבור: מיוסיטיס/פולימיוסיטיס, רבדומיוליזיס (sequelae נלווה, כולל אי ספיקת כליות), דלקת פרקים (1.5%), פולימיאלגיה ראומטיקה; אנדוקרינית: היפופאראתירואידיזם; המטולוגית/חיסונית: אנמיה המוליטית, אנמיה אפלסטית, לימפוהיסטוציטוזה המופגוציטית, תסמונת תגובה דלקתית מערכתית, לימפדניטיס נמקית היסטיוציטית (לימפדניטיס קיקוצ‘י), סרקואידוזיס, פורפורה טרומבוציטופנית חיסונית, דחיית השתלת איברים מוצקה.

תגובות הקשורות לעירוי

KEYTRUDA עלולה לגרום לתגובות חמורות או מסכנות חיים הקשורות לעירוי, כולל רגישות יתר ואנפילקסיס, שדווחו ב-0.2% מ-2,799 המטופלים שקיבלו KEYTRUDA. עקוב אחר סימנים ותסמינים של תגובות הקשורות לעירוי. להפריע או להאט את קצב העירוי לתגובות דרגה 1 או 2. עבור תגובות דרגה 3 או 4, יש להפסיק את העירוי ולהפסיק לצמיתות את השימוש ב-KEYTRUDA.

סיבוכים של השתלת תאי גזע המטופויאטיים אלוגניים (HSCT)

סיבוכים קטלניים וחמורים אחרים יכולים להתרחש בחולים המקבלים HSCT אלוגני לפני או אחרי טיפולים anti-PD-1/PD-L1. סיבוכים הקשורים להשתלה כוללים מחלת השתל נגד המאחסן (GVHD), GVHD חריפה וכרונית, מחלה חסימתית של ורידי הכבד לאחר התניה בעוצמה מופחתת, ותסמונת חום הדורשת סטרואידים (ללא סיבה זיהומית מזוהה). סיבוכים אלה עלולים להתרחש למרות טיפול מתערב בין טיפולanti-PD-1/PD-L1  לבין HSCT אלוגני. עקבו מקרוב אחר המטופלים לקבלת ראיות לסיבוכים אלה והתערב מיד. שקול את התועלת לעומת הסיכונים של שימוש בטיפולים anti-PD-1/PD-L1  לפני או אחרי HSCT אלוגני.

תמותה מוגברת בחולים עם מיאלומה נפוצה

בניסויים בחולים עם מיאלומה נפוצה, תוספת של KEYTRUDA לאנלוגיה של תלידומיד בתוספת דקסמתזון הביאה לתמותה מוגברת. טיפול בחולים אלה עם anti-PD-1/PD-L1  בשילוב זה אינו מומלץ מחוץ לניסויים מבוקרים.

רעילות עוברית

בהתבסס על מנגנון הפעולה שלה, KEYTRUDA יכול לגרום נזק לעובר כאשר הוא ניתן לאישה בהריון. לייעץ לנשים של סיכון פוטנציאלי זה. אצל נשים בעלות פוטנציאל רבייה, יש לוודא את מצב ההיריון לפני תחילת KEYTRUDA ולייעץ להן להשתמש באמצעי מניעה יעיל במהלך הטיפול ובמשך 4 חודשים לאחר המנה האחרונה.

תגובות שליליות

ב-KEYNOTE-006, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-9% מתוך 555 חולים עם מלנומה מתקדמת; תופעות לוואי שהובילו להפסקה קבועה אצל יותר מחולה אחד היו קוליטיס (1.4%), הפטיטיס אוטואימונית (0.7%), תגובה אלרגית (0.4%), פולינוירופתיה (0.4%) ואי ספיקת לב (0.4%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר ((≥20% עם קיטרודה היו עייפות (28%), שלשולים (26%), פריחה (24%) ובחילות (21%).

ב- KEYNOTE-054, כאשר KEYTRUDA ניתנה כטיפול יחיד לחולים עם מלנומה שלב III, KEYTRUDA הופסקה לצמיתות עקב תופעות לוואי ב -14% מתוך 509 חולים; השכיחות ביותר (≥1%) היו דלקת ריאות (1.4%), קוליטיס (1.2%) ושלשולים (1%). תופעות לוואי חמורות התרחשו אצל 25% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA. התגובה השלילית השכיחה ביותר (≥20%) עם קיטרודה הייתה שלשולים (28%). ב- KEYNOTE-716, כאשר KEYTRUDA ניתנה במתן יחיד לחולים עם מלנומה שלב IIB או IIC, תופעות לוואי שהתרחשו בחולים עם מלנומה שלב IIB או IIC היו דומות לאלה שהתרחשו אצל 1011 חולים עם מלנומה שלב III מ- KEYNOTE-054.

ב- KEYNOTE-189, כאשר KEYTRUDA ניתנה עם כימותרפיה פמטרקסד ופלטינה ב- NSCLC גרורתי לא קשקשי, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב -20% מתוך 405 חולים. תופעות הלוואי השכיחות ביותר שהביאו להפסקה קבועה של KEYTRUDA היו דלקת ריאות (3%) ופגיעה חריפה בכליות (2%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) עם KEYTRUDA היו בחילות (56%), עייפות (56%), עצירות (35%), שלשולים (31%), ירידה בתיאבון (28%), פריחה (25%), הקאות (24%), שיעול (21%), קוצר נשימה (21%) ופירקסיה (20%).

ב-KEYNOTE-407, כאשר KEYTRUDA ניתנה עם קרבופלטין ופקליטקסל או חלבון פקליטקסל הקשורים ב-NSCLC קשקשי גרורתי, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-15% מתוך 101 מטופלים. תופעות הלוואי החמורות השכיחות ביותר שדווחו אצל לפחות 2% מהחולים היו נויטרופניה חום, דלקת ריאות ודלקת בדרכי השתן. תופעות הלוואי שנצפו ב- KEYNOTE-407 היו דומות לאלה שנצפו ב- KEYNOTE-189, למעט מקרים מוגברים של התקרחות (47% לעומת 36%) ונוירופתיה היקפית (31% לעומת 25%) נצפו בזרוע KEYTRUDA וכימותרפיה בהשוואה למתן הפלצבו והכימותרפיה ב- KEYNOTE-407.

ב- KEYNOTE-042, KEYTRUDA הופסק עקב תופעות לוואי ב-19% מתוך 636 מטופלים עם NSCLC מתקדם; השכיחות ביותר היו דלקת ריאות (3%), מוות עקב סיבה לא ידועה (1.6%) ודלקת ריאות (1.4%). תופעות הלוואי החמורות השכיחות ביותר שדווחו בלפחות 2% מהחולים היו דלקת ריאות (7%), דלקת ריאות (3.9%), תסחיף ריאתי (2.4%), ו-תפיחה של הצדר (קרום שעוטף את הריאות) pleural effusion (2.2%). התגובה השלילית השכיחה ביותר (≥20%)  הייתה עייפות (25%).

ב- KEYNOTE-010, מונותרפיה של KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-8% מתוך 682 חולים עם NSCLC גרורתי; הנפוץ ביותר היה דלקת ריאות (1.8%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  היו ירידה בתיאבון (25%), עייפות (25%), קוצר נשימה (23%) ובחילות (20%).

ב- KEYNOTE-048, מונותרפיה של KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-12% מתוך 300 מטופלים עם HNSCC; תופעות הלוואי השכיחות ביותר שהובילו להפסקה קבועה היו אלח דם (1.7%) ודלקת ריאות (1.3%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו עייפות (33%), עצירות (20%) ופריחה (20%).

ב-KEYNOTE-048, כאשר KEYTRUDA ניתנה בשילוב עם פלטינה (ציספלטין או קרבופלטין) וכימותרפיה FU, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-16% מתוך 276 חולים עם HNSCC. תופעות הלוואי השכיחות ביותר שהביאו להפסקה קבועה של KEYTRUDA היו דלקת ריאות (2.5%), דלקת ריאות (1.8%) והלם ספטי (1.4%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו בחילות (51%), עייפות (49%), עצירות (37%), הקאות (32%), דלקת רירית (31%), שלשולים (29%), ירידה בתיאבון (29%), סטומטיטיס (26%) ושיעול (22%).

ב-KEYNOTE-012, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-17% מתוך 192 מטופלים עם HNSCC. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -45% מהחולים. תופעות הלוואי החמורות השכיחות ביותר שדווחו אצל לפחות 2% מהחולים היו דלקת ריאות, קוצר נשימה, מצב מבולבל, הקאות, effusion pleural וכשל נשימתי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  היו עייפות, ירידה בתיאבון וקוצר נשימה. תופעות הלוואי שהתרחשו בחולים עם HNSCC היו בדרך כלל דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה, למעט שכיחות מוגברת של בצקת בפנים ותת-פעילות חדשה או מחמירה של בלוטת התריס.

ב- KEYNOTE-204, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-14% מתוך 148 מטופלים עם cHL. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -30% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA; אלה ≥1% היו דלקת ריאות, דלקת ריאות, פירקסיה, שריר הלב, פגיעה חריפה בכליות, נויטרופניה חום, אלח דם. שלושה חולים מתו מסיבות שאינן התקדמות המחלה: 2 מסיבוכים לאחר HSCT אלוגני ו-1 מסיבה לא ידועה. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  היו זיהום בדרכי הנשימה העליונות (41%), כאבי שרירים ושלד (32%), שלשולים (22%) ופירקסיה, עייפות, פריחה ושיעול (20% כל אחד).

ב- KEYNOTE-087, KEYTRUDA הופסק עקב תופעות לוואי ב-5% מתוך 210 מטופלים עם cHL. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -16% מהחולים; אלה ≥1%  היו דלקת ריאות, דלקת ריאות, פירקסיה, קוצר נשימה, GVHD, הרפס זוסטר. שני חולים מתו מסיבות שאינן התקדמות המחלה: 1 מ- GVHD לאחר HSCT אלוגני לאחר מכן ו- 1 מהלם ספטי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  היו עייפות (26%), פירקסיה (24%), שיעול (24%), כאבי שרירים ושלד (21%), שלשולים (20%) ופריחה (20%).

ב-KEYNOTE-170, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-8% מתוך 53 מטופלים עם PMBCL. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -26% מהחולים וכללו הפרעות קצב (4%), טמפונדה לבבית (2%), אוטם שריר הלב (2%), תפיחה קרום הלב (2%) ודלקת קרום הלב (2%). שישה חולים (11%) נפטרו תוך 30 יום מתחילת הטיפול. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו כאבי שרירים ושלד (30%), זיהום בדרכי הנשימה העליונות ופירקסיה (28% כל אחד), שיעול (26%), עייפות (23%) וקוצר נשימה (21%).

ב- KEYNOTE-052, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב -11% מתוך 370 חולים עם מתקדם מקומי או mUC. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -42% מהחולים; אלה ≥2% היו זיהום בדרכי השתן, המטוריה, פגיעה חריפה בכליות, דלקת ריאות, ואורוספסיס. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  היו עייפות (38%), כאבי שרירים ושלד (24%), ירידה בתיאבון (22%), עצירות (21%), פריחה (21%) ושלשולים (20%).

ב-KEYNOTE-045, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-8% מתוך 266 מטופלים עם מקדם מקומי או mUC. התגובה השלילית השכיחה ביותר שגרמה להפסקה קבועה של KEYTRUDA הייתה דלקת ריאות (1.9%). תופעות לוואי חמורות התרחשו ב-39% מהחולים שטופלו ב-KEYTRUDA; אלה ≥2% היו זיהום בדרכי השתן, דלקת ריאות, אנמיה ודלקת ריאות. תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) בחולים שקיבלו KEYTRUDA היו עייפות (38%), כאבי שרירים ושלד (32%), גירוד (23%), ירידה בתיאבון (21%), בחילה (21%) ופריחה (20%).

ב-KEYNOTE-057, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-11% מתוך 148 מטופלים עם NMIBC בסיכון גבוה. התגובה השלילית השכיחה ביותר שגרמה להפסקה קבועה של KEYTRUDA הייתה דלקת ריאות (1.4%). תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -28% מהחולים; אותם ≥2% היו דלקת ריאות (3%), איסכמיה לבבית (2%), קוליטיס (2%), תסחיף ריאתי (2%), אלח דם (2%) ודלקת בדרכי השתן (2%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו עייפות (29%), שלשולים (24%) ופריחה (24%).

תופעות הלוואי שהתרחשו בחולים עם MSI-H  או dMMR CRC  היו דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA  כמונותרפיה. (טיפול יחיד).

ב- KEYNOTE-811, כאשר KEYTRUDA ניתנה בשילוב עם טרסטוזומאב, כימותרפיה המכילה פלואורופירימידין ופלטינה, KEYTRUDA הופסקה עקב תופעות לוואי ב-6% מתוך 217 חולים עם אדנוקרצינומה מקומית מתקדמת שאינה ניתנת לניתוח או גרורתית+ HER2+ או GEJ. התגובה השלילית השכיחה ביותר שגרמה להפסקה קבועה הייתה דלקת ריאות (1.4%). בזרוע KEYTRUDA לעומת פלצבו, היה הבדל של ≥5% שכיחות בין חולים שטופלו ב- KEYTRUDA לעומת טיפול סטנדרטי בשלשולים (53% לעומת 44%) ובחילות (49% לעומת 44%).

תופעות הלוואי השכיחות ביותר (שדווחו ב-≥20%) בחולים שקיבלו KEYTRUDA בשילוב עם כימותרפיה היו עייפות/אסתניה, בחילה, עצירות, שלשולים, ירידה בתיאבון, פריחה, הקאות, שיעול, קוצר נשימה, פירקסיה, התקרחות, נוירופתיה היקפית, דלקת רירית, סטומטיטיס, כאבי ראש, ירידה במשקל, כאבי בטן, ארתרלגיה, מיאלגיה ונדודי שינה.

ב- KEYNOTE-590, כאשר KEYTRUDA ניתנה עם ציספלטין ופלואורורציל לחולים עם קרצינומה גרורתית או מתקדמת מקומית של הוושט או GEJ (גידולים עם מוקד של 1 עד 5 ס"מ מעל ה- GEJ) שלא היו מועמדים לכריתה כירורגית או כימותרפיה סופית, KEYTRUDA הופסק עקב תופעות לוואי ב -15% מתוך 370 חולים. תופעות הלוואי השכיחות ביותר שגרמו להפסקה קבועה של KEYTRUDA (≥1%) היו דלקת ריאות (1.6%), פגיעה חריפה בכליות (1.1%) ודלקת ריאות (1.1%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%)  עם KEYTRUDA בשילוב עם כימותרפיה היו בחילות (67%), עייפות (57%), ירידה בתיאבון (44%), עצירות (40%), שלשולים (36%), הקאות (34%), סטומטיטיס (27%) וירידה במשקל (24%).

תופעות הלוואי שהתרחשו בחולים עם סרטן הוושט שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה היו דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה.

ב- KEYNOTE-826, כאשר KEYTRUDA ניתנה בשילוב עם פקליטקסל וציספלטין או פקליטקסל וקרבופלטין, עם או בלי bevacizumab (n=307), לחולים עם סרטן צוואר הרחם גרורתי מתמשך, חוזר או קו ראשון ללא קשר לביטוי PD-L1 של הגידול שלא טופלו בכימותרפיה אלא כאשר נעשה בהם שימוש בו זמנית כחומר רגיש לרדיו, תופעות לוואי קטלניות התרחשו אצל 4.6% מהחולים, כולל 3 מקרים של דימום, 2 מקרים כל אחד של אלח דם ובשל סיבות לא ידועות, ומקרה אחד כל אחד של אוטם שריר הלב חריף, דלקת מוח אוטואימונית, דום לב, תאונה מוחית, שבר עצם הירך עם תסחיף ריאתי פריאופרטיבי, ניקוב מעיים וזיהום באגן. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -50% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA בשילוב עם כימותרפיה עם או בלי bevacizumab; אלה ≥3% היו נויטרופניה חום (6.8%), זיהום בדרכי השתן (5.2%), אנמיה (4.6%), פגיעה חריפה בכליות ואלח דם (3.3% כל אחד).

KEYTRUDA הופסק ב-15% מהמטופלים עקב תופעות לוואי. התגובה השלילית השכיחה ביותר שגרמה להפסקה קבועה (≥1%) הייתה קוליטיס (1%).

בחולים שטופלו ב-KEYTRUDA, כימותרפיה ו-bevacizumab (n=196), תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו נוירופתיה היקפית (62%), התקרחות (58%), אנמיה (55%), עייפות/אסתניה (53%), בחילות ונויטרופניה (41% כל אחת), שלשולים (39%), יתר לחץ דם ותרומבוציטופניה (35% כל אחד), עצירות וארתרלגיה (31% כל אחת), הקאות (30%), זיהום בדרכי השתן (27%), פריחה (26%), לויקופניה (24%), תת-פעילות של בלוטת התריס (22%), וירידה בתיאבון (21%).

בחולים שטופלו ב-KEYTRUDA בשילוב עם כימותרפיה עם או בלי bevacizumab, תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו נוירופתיה היקפית (58%), התקרחות (56%), עייפות (47%), בחילות (40%), שלשולים (36%), עצירות (28%), ארתרלגיה (27%), הקאות (26%), יתר לחץ דם ודלקת בדרכי השתן (24% כל אחד) ופריחה (22%).

ב- KEYNOTE-158, KEYTRUDA הופסק עקב תופעות לוואי ב-8% מתוך 98 חולות עם סרטן צוואר הרחם חוזר או גרורתי שטופלו בעבר. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -39% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA; השכיחות ביותר כללה אנמיה (7%), פיסטולה, דימום וזיהומים [למעט דלקות בדרכי השתן] (4.1% כל אחת). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו עייפות (43%), כאבי שרירים ושלד (27%), שלשולים (23%), כאבים וכאבי בטן (22% כל אחד) וירידה בתיאבון (21%).

תופעות הלוואי שהתרחשו בחולים עם HCC היו בדרך כלל דומות לאלה של חולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה, למעט שכיחות מוגברת של מיימת (8% דרגות 3-4) והפטיטיס בתיווך מערכת החיסון (2.9%). הפרעות מעבדה (דרגות 3-4) שהתרחשו בשכיחות גבוהה יותר היו AST גבוה (20%), ALT (9%) והיפרבילירובינמיה (10%).

בקרב 50 המטופלים עם MCC שנרשמו למחקר KEYNOTE-017, תופעות לוואי שהתרחשו בחולים עם MCC היו בדרך כלל דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה. הפרעות מעבדה (דרגות 3-4) שהתרחשו בשכיחות גבוהה יותר היו רמות גבוהות של AST (11%) והיפרגליקמיה (19%).

ב- KEYNOTE-426, כאשר KEYTRUDA ניתנה בשילוב עם axitinib, תופעות לוואי קטלניות התרחשו ב -3.3% מתוך 429 חולים. תופעות לוואי חמורות התרחשו אצל 40% מהחולים, השכיחות ביותר (≥1%)  היו הפטוטוקסיות (7%), שלשולים (4.2%), פגיעה חריפה בכליות (2.3%), התייבשות (1%) ודלקת ריאות (1%). הפסקה קבועה עקב תגובה שלילית התרחשה ב -31% מהחולים; קיטרודה בלבד (13%), אקסיטיניב בלבד (13%), והשילוב (8%); הנפוצים ביותר היו הפטוטוקסיות (13%), שלשולים/קוליטיס (1.9%), פגיעה חריפה בכליות (1.6%) ותאונה מוחית (1.2%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו שלשולים (56%), עייפות/אסתניה (52%), יתר לחץ דם (48%), הפטוטוקסיות (39%), תת-פעילות של בלוטת התריס (35%), ירידה בתיאבון (30%), אריתרודיסתזיה פלמר-פלנטרית (28%), בחילות (28%), דלקת סטומטיטיס/רירית (27%), דיספוניה (25%), פריחה (25%), שיעול (21%) ועצירות (21%).

ב- KEYNOTE-564, כאשר KEYTRUDA ניתנה כסוכן יחיד לטיפול אדג‘ובנטי בקרצינומה של תאי הכליה, תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -20% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA; תופעות הלוואי החמורות (≥1%) היו פגיעה חריפה בכליות, אי ספיקת יותרת הכליה, דלקת ריאות, קוליטיס וקטואצידוזיס סוכרתי (1% כל אחת). תופעות לוואי קטלניות התרחשו ב -0.2% כולל מקרה אחד של דלקת ריאות. הפסקת קיטרודה עקב תופעות לוואי התרחשה ב-21% מתוך 488 מטופלים; הנפוצים ביותר (≥1%) היו ALT מוגבר (1.6%), קוליטיס (1%), ואי ספיקת יותרת הכליה (1%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) היו כאבי שרירים ושלד (41%), עייפות (40%), פריחה (30%), שלשולים (27%), גירוד (23%) ותת-פעילות של בלוטת התריס (21%).

תופעות לוואי שהתרחשו בחולים עם קרצינומה של רירית הרחם MSI-H  או dMMR שקיבלו KEYTRUDA כטיפול יחיד היו דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כטיפול יחיד.

תופעות הלוואי שהתרחשו בחולים עם סרטן TMB-H היו דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם גידולים מוצקים אחרים שקיבלו KEYTRUDA כטיפול יחיד.

תופעות לוואי שהתרחשו בחולים עם cSCC חוזר או גרורתי או cSCC מתקדם מקומי היו דומות לאלה שהתרחשו בחולים עם מלנומה או NSCLC שקיבלו KEYTRUDA כמונותרפיה.

ב-KEYNOTE-522, כאשר KEYTRUDA ניתנה עם כימותרפיה ניאו-אדג‘ובנטית (קרבופלטין ופקליטקסל ואחריה דוקסורוביצין או אפירוביצין וציקלופוספמיד) ולאחר מכן ניתוח והמשך טיפול אדג‘ובנטי עם KEYTRUDA כטיפול יחיד (n=778) לחולים עם TNBC בשלב מוקדם שאובחן לאחרונה, שלא טופל בעבר, תגובות שליליות קטלניות התרחשו ב -0.9% מהחולים, כולל 1 כל אחד של משבר יותרת הכליה, דלקת מוח אוטואימונית, הפטיטיס, דלקת ריאות, דלקת ריאות, תסחיף ריאתי ואלח דם בשיתוף עם תסמונת תפקוד לקוי של איברים מרובים ואוטם שריר הלב. תופעות לוואי חמורות התרחשו ב -44% מהחולים שקיבלו KEYTRUDA; ≥2% אלה היו נויטרופניה חום (15%), pyrexia (3.7%), אנמיה (2.6%) ו neutropenia (2.2%). קיטרודה הופסקה ב-20% מהמטופלים עקב תופעות לוואי. התגובות השכיחות ביותר (≥1%) שהביאו להפסקה קבועה היו ALT מוגבר (2.7%), AST מוגבר (1.5%) ופריחה (1%). תופעות הלוואי השכיחות ביותר (≥20%) בחולים שקיבלו קיטרודה היו עייפות (70%), בחילה (67%), התקרחות (61%), פריחה (52%), עצירות (42%), שלשולים ונוירופתיה היקפית (41% כל אחד), סטומטיטיס (34%), הקאות (31%), כאבי ראש (30%), ארתרלגיה (29%), פירקסיה (28%), שיעול (26%), כאבי בטן (24%), יריד